A főiskola kávézójában dolgozom, és élvezem
Az Edutus főiskola lehetőséget ad a diákoknak, hogy a megszerzett tudással felvértezve még tanulmányaik alatt a főiskola kávézójában dolgozzanak. Így kerültem én is a Baristum Kávézóba. Ne szaladjuk előre, elmesélem a történetem, hogy jobban megértsd miért akartam a kávézóban dolgozni, és miért hasznos számomra.
Sipos Máté vagyok, az Edutus Főiskola szálloda szakos hallgatója. Szombathelyre jártam kereskedelmi és vendéglátóipari középiskolába. Itt már megismerkedtem ezzel a területtel, és megtetszett. A sulimban két nyelvet is tanultam, angolt és olaszt. Így sikerült a főiskola előtti nyáron Olaszországban egy kis vendéglátói tapasztalatot szereznem.
Az alapokat tehát megkaptam ahhoz, hogy nekivágjak a főiskolának. Így lettem az Edutus hallgatója. Miért őket választottam? Mert a Pegazus programjuknak köszönhetően le tudom dolgozni a tandíjamat, így a családomnak sem kerül sokba a taníttatásom. Mellette még több más érv is volt, de ezt szeretném mos kiemelni.
Jelenleg harmadéves vagyok és másfél éve kezdtem el dolgozni a főiskola kávézójában a Baristumban. Az elején egy hónapig heti kétszer mentem be, és úgy tanultam meg mindent, amit a kávézóban kell csinálni. Mivel általában ketten dolgozunk, így a felszolgálástól a kávéfőzésig mindent nekünk kell elvégezni. Mi hallgatók vezetjük a kávézót. Persze van felügyeletünk, de a legtöbb fázist mi csináljuk. Sőt, én készítem a megrendeléseket, beszerzéseket, elvégezem a szükséges kalkulációt.
Igaz, hogy szálloda szakos vagyok, de ez is hozzá tartozik a vendéglátáshoz, így jó gyakorlatot is szerzek. Már több hallgató társamat tanítottam be, így valamennyire mondhatom azt is, hogy a vezetésbe is belekóstoltam.
Másnak is ajánlom, hogy kipróbálja magát a kávézóban, szeretek itt dolgozni. Sok mindent megtanultam, sőt tanulok nap mint nap.
Úgy hallom, most már csak pótfelvételire lehet jelentkezni. Ne maradj le, és találkozunk a kávézóban!
Kattints ide a pótfelvételivel kapcsolatos információkért.
Fotó: Baristum/Facebook