2015. aug 07.

Jó választás a turizmus-vendéglátás szak?

írta: MandoMilan
Jó választás a turizmus-vendéglátás szak?

empty-conference-room-1240039-1280x960.jpgMegnéztem azt, hogy mire vagytok kíváncsiak a turizmus vendéglátás szakkal kapcsolatban, mire kerestek rá a weben. Míg a többi szaknál a fórumokon is teljesen tényszerű és odaillő válaszokat találtam, addig a turizmus-vendéglátásnál néhol teljesen félre értelmezhető, illetve téves információk voltak. 

Klasszikus (téves) válasz: Felesleges elvégezni, úgy is alulról kezded, majd megtanulod közben. 
Ezt bármelyik szaknál mondhatná bárki. Kedves válaszadók, fórumozok, ezen lépjünk túl. Miért kell folyton magyarázni, hogy a diploma megszerzése ad egy olyan alaptudást, amivel egyrészt könnyebb feljebb lépni ranglétrán, másrészt a felsővezetéstől el is várják, hogy legyen diplomája. 

A diploma megszerzése azt is jelenti, hogy huzamosabb ideig meg tudsz oldani feladatokat, azokat teljesíted határidőig, kitartó vagy. 

Nyelvek
Ezen a szakon az egyik legfontosabb az idegen nyelv ismerete. Erről írtunk is már egy bejegyzést. 
Ebben a szektorban még nagyobb fizetésed lehet abból, hogy nagyon jó a nyelvérzéked, és több nyelven is beszélsz. Jól beszélsz angolul, németül? Más nyelveken? Jelentkezz hozzánk turizmus-vendéglátás szakra. Kattints ide!

Klasszikus (téves) válasz: Turizmus? Menj külföldre, Ausztriába például, ne tanulj!
Tedd fel magadnak a kérdést! Szobalányként, konyhai kisegítőként hamar előrébb tudok lépni a ranglétrán? Amikor hazajövök számítani fog a kinti gyakorlatom? Amennyiben te karriert szeretnél elérni ezen a területen, akkor mindenképpen kell egy diploma! A gyakorlatot közben megszerzed, erről is szól ez a szak. 

Munkaerőpiaci lehetőségek

A szakirányok alapján hallgatóink elsősorban az alábbi területeken végzik szakmai gyakorlatukat (részben külföldön), illetve helyezkedhetnek el diplomájuk megszerzése után:

  • szállodák és egyéb szálláshely szolgáltatók, szállodavállalatok központi osztályai
  • speciális szálláshelyek (gyógy- és wellness szállodák, konferencia-szállodák, stb.)
  • wellness és egészségturisztikai szolgáltatók
  • vendéglátó vállalkozások és azok központi osztályai, Catering szolgáltatók
  • utazásszervezők, utazási ügynökségek (utazási irodák)
  • rendezvényszervezők, konferencia és kongresszus szervező vállalkozások és intézmények
  • nemzeti parkok, természetvédelmi egyesületek
  • a turizmus központi és helyi irányítási szervei: minisztériumok, Magyar Turizmus Zrt., budapesti és vidéki Turisztikai Desztináció Menedzsment szervezetek, Tourinform hálózat, önkormányzatok és egyéb regionális és helyi turisztikai irányítók
  • kutatóintézetek, turisztikai és egyéb menedzsment tanácsadó vállalkozások.

Jelentkezz hozzánk turizmus-vendéglátás szakra. Kattints ide!

Fotó: sxc.hu

Szólj hozzá