2015. aug 06.

Mit csinál egy műszaki menedzser? Mennyit kereshetek vele?

írta: MandoMilan
Mit csinál egy műszaki menedzser? Mennyit kereshetek vele?

11122773785_8603e017b0_z.jpgMinden felvételiző fejében ezek a gondolatok, kérdések is megfogalmazódnak. Ezeket meg is kérdezik a többiektől például online portálokon is. Utóbbi főleg olyankor hasznos, amikor a környezetükben nincsen olyan, aki elvégezte már ezt a szakot, vagy el is tudott benne helyezkedni. A gyakorikérdések.hu jó támpontot ad számunkra, hogy mi érdekli a felvételizőket. Előző bejegyzésünkben a mechatronikai mérnök szak kérdéseit vizsgáltuk, most pedig a műszaki menedzser szakhoz kapcsolódó kérdést mutatunk meg neked.

Kérdés: Vannak itt műszaki-menedzserek? Mennyit kerestek? Mit gondoltok róla? Reális képre lennék kíváncsi. Rengeteg helyen olvastam olyanokat, hogy jó és olyat is, hogy rossz.-
Válasz 1. : Én nem vagyok az, de vannak barátaim, akik azt végezték pár éve. Valaki a Boschnál dolgozik, valaki egy norvég cég itteni képviseletét viszi egyedül elég magas fizetésért, más csak projektvezető lett egy kisebb cégnél átlagos diplomás fizetésért. A baj az, hogy "menedzser" nem az egyetem, hanem a szamárlétre kijárása után leszel, és emiatt az elején sokan csalódhatnak ebben. Viszont az előnye ugyanaz mint a hátránya: sok mindenhez értenek, de semmihez se igazán.
Válasz 2.: szerintem ez kifejezetten piacképes szak

Az Edutus Főiskola oktatói a Forrás Rádióban beszéltek a műszaki menedzser szakhoz tartozó két szakirányról. 
Kattints a szakirányokra és hallgasd meg a beszélgetés! 

Dr. Csiszér Tamás - Műszaki menedzser alapszak; Folyamat-és projektmenedzser

Árpás László - Műszaki menedzser alapszak; Létesítménygazdálkodás

Jelentkezz az Edutus Főiskolára, a pótfelvételivel kapcsolatos információkért kattints ide! 

Fotó: tec_estromberg/Flickr

Szólj hozzá