2015. aug 03.

Miért válasszam a mechatronikai mérnök szakot?

írta: MandoMilan
Miért válasszam a mechatronikai mérnök szakot?

mti1_1.jpgA címben feltett kérdést bármilyen más szaknál is vizsgálhatnánk. Most mégis a mechatronikai mérnök szakot választottam ki erre a bejegyzésre. A diákok előszeretettel kérdeznek online a felhasználóktól, és sokszor ezek a válaszok is adják a döntéseik alapjait. Kezdjük tehát azzal, hogy nézzük meg mire kíváncsiak a diákok a gyakorikerdesek.hu weboldalon. 

Mennyire lehet elhelyezkedni Magyarországon, mechatronikai mérnökként, és mekkora fizetésre lehet számítani
Válasz 1.: Nekem mecha technikusival 300 körüli nettó+cafetéria+ félévente max 3 havi fizu prémiumban.
Válasz 2. (ami egyben kérdés): engem érdeklene, hogy melyik cég keres itthon mechatronikai mérnököt és hogy kb hány darab ilyen végzettségű szakembert szív fel a hazai munkaerő-piac ?
Válasz 3. Jnorr-Bremse, Audi, Mercedes ...az összes autoipari cég, illetve gyakorlatilag minden gyár. Procter & Gamble, vagy National Instruments Debrecen... nem sorolom. Sok helyre kell.

A legérdekesbb kérdés: A mechatronikai mérnököt tényleg egy hajszál választja el a villanyszerelőtől? Mit csinál PONTOSAN egy mechatronikai mérnök és mennyit keres egy frissen végzett mechatronikai mérnök?
Válasz 1: hát nemigazán, a mechatrós inkább automaatizálással, robottechnikával foglalkozik, logikai vezérlők, mondjuk egy gyártósori gép munkaszakaszait programozza
Válasz 2. Ki mondta neked ezt a hulyeseget? Az egyik az mernok a masik meg szakmunkas, eg es fold kozottuk a kulonbseg.

Hallgasd meg Molnár László, a Műszaki Intézet vezetőjének az interjúját, melyben a mechatronikáról, a mechatronikai mérnöki alapképzésről és munkaerő-piaci helyzetről beszélt. Kattints ide! 

Tanulj nálunk! Kattints ide! 

Szólj hozzá

edutus mechatronika