2015. júl 26.

Vezető pozíciót akarsz? Karriert? Mutatjuk, mi kell hozzá

írta: MandoMilan
Vezető pozíciót akarsz? Karriert? Mutatjuk, mi kell hozzá

8226451812_88007f08df_z.jpgMivel a blogunkon jársz, feltételezem, hogy azt tudod, hogy tovább tanulni érdemes. Ahhoz, hogy valaki a ranglétrán minél gyorsabban, és minél feljebb jusson elengedhetetlen a felsőfokú tanulmányok, vagy legalábbis megkönnyíti a feljebb jutást. Vajon tudod, hogy mi az, ami tovább növeli az esélyt a sikerre? Menj fel az állásportálokra és a kívánt karrieredhez tartozó állásokra keress rá. A legtöbbnél mi a közös? 

A nyelv. Legtöbbször az angol nyelv, de például a turizmus-vendéglátás területen több nyelv is előny. Tudtad, hogy azt, hogy rengeteg diák azért nem kap diplomát, mert nem vizsgázott a kötelező nyelvből, amit előír az adott szak? Pont az hiányzik a diplomához, ami egyben a ranglétrán is előrébb vinné őket. És nem mellesleg nagyobb fizetést is jelent. 

Mi lehet az ok? Miért nem sikerül a nyelvvizsga? 
Egyrészt a motiváció hiánya, másrészt a félelem a kudarctól. Sajnos az sem segít, hogy sokan nem mernek megszólalni másik nyelven. Jó hírünk van, ezen is tud már segíteni a technológia! Persze a szorgalom így is kell, de pont a nehezén lendít át, és később bátrabban szólalunk meg, illetve egyre többet szeretnénk tanulni.

A következő példák csak az alapnyelvet segítenek megtanítani, de ez már elég ahhoz, hogy a szakmai nyelvet könnyebben tanuljuk, és sikerüljön a nyelvvizsga. 

  • Duolingo - Biztosan hallottál már róla. Ez a kis játékos applikációt bárhol előveheted, a mobilodon, tableteden keresztül. Főleg az alaptudásban segít neked, igaz nyelvtant nem magyaráz, de véleményem szerint könnyedén lehet tanulni azt is vele. 
  • Xeropan - Egy magyar startup csapat csinálja ezt a nyelvtanító applikációt. Különböző cikkek elolvasásával tudod növelni a tudásodat. Sokkal jobban rámegy a nyelvtanra is. 

Használd mindkettőt napi félórát, és 1-2 hónapon belül látni fogod a változást. 

Most már rá is térhetünk a diploma megszerzésére. Jelentkezz az Edutus főiskolára és szerezz nálunk diplomát! Kattints ide! 

Fotó: Chris Potter/Flickr

Szólj hozzá

edutus főiskola pótfelvételi edutus gyakorlat startup főiskola főiskola nyelvvizsga