2015. júl 20.

Megtaláltak LinkedIn-en és kaptam egy állásajánlatot

írta: MandoMilan
Megtaláltak LinkedIn-en és kaptam egy állásajánlatot

6290003115_7788c41563_b.jpgA címben is szereplő állítást most már egyre többször hallani. A fejvadászok is előszeretettel nézik a LinkedIn profilokat, és nem csak akkor, amikor éppen egy állásra jelentkeztél, hanem konkrét pozíciókra keresnek itt embereket. Ez csak egy kis szelete a LinkedIn közösségi háló alkalmazhatóságának. Nagyon sokszor használják B2B azaz vállalatok között értékesítések elősegítésére, új kapcsolatok kiépítésére.

Persze egy ütős profilt is össze kell rakni, és ez nem a Facebook, itt a szakmai tudásodra, végzettségedre, gyakorlataidra kíváncsiak az emberek. Sokszor megéri egy-egy projektet is feltüntetni, amiből még többet tudnak leszűrni a fejvadászok. Meg fogsz lepődni, ha startupod van, saját vállalkozásod, akkor is érdemes felturbóznod a profilodat, mert a leendő partnerek sokszor megnézik ezt is. 

Online CV - LinkedIn tippek egyetemistáknak, friss diplomásoknak, illetve mindenkinek
Néhány tippet összeírtunk,ami segíthet majd a későbbiekben, hogy megtaláljanak téged az állásajánlatok:

  • A profilképedet készítse el egy profi fotós. Megéri azt a pár ezer forintot. Mert ezzel azt érezteted, hogy adsz magadra. 
  • A profilodnál tölts ki minél több részt, tervezd meg. Még csak most tanulsz? Nem baj, akkor is jó helyen jársz, mert ideje elkezdened feltölteni, és megtervezni mit kell még csinálnod, elérned. 
  • Tölts fel prezentációkat, mégha az egy Tudományos Diákköri dolgozat, vagy prezentáció akkor is
  • Posztolj többször, olyan tartalmakat, ami a szakmádhoz tartozik, hetente többször is tedd ezt meg.
  • Bárhol jársz, előadásokon, konferencián, Tudományos Diákköri konferencián... akivel találkozol jelöld be, kezdj el kapcsolatokat építeni

Amint látod, nagyon fontos lesz az is, hogy lássák a később munkáltatóid, vagy üzleti partnereid, hogy van diplomád, gyakorlatod...

Tanulj nálunk és ki tudod tölteni a LinkedIn profilod hiányzó részeit! Kattints ide, és nézd meg a pótfelvételi képzéseinket! 

Fotó: Sheila Scarborough

Szólj hozzá