2015. júl 19.

Nem szereztek diplomát, mégis több millió dollár vagyont halmoztak fel

írta: MandoMilan
Nem szereztek diplomát, mégis több millió dollár vagyont halmoztak fel

stevejobs_2_edutus.jpgTöbb példa is van előttünk olyanokról, akik nem szerezték meg a diplomájukat, és mégis olyan vállalatokat hoztak létre, amivel a millió dollárosok közé kerültek. Régebben Bill Gates emlegették legtöbbször, hogy kibukott az egyetemről, aztán folytatódott a sor, Steve Jobs, és most Mark Zuckerberg került az ilyen beszélgetések, újságcikkek, hírek középpontjába. Siker diploma nélkül? Lehetséges ez?

Ők azon kevesek közé tartoznak, akiknek ez sikerült, ehhez egyrészt kellett egy jó ötlet, sőt több jó ötlet is, és persze rengeteg kemény munka. Bill Gates és Zuckerberg a Harvardot hagyták ott, míg Jobs a portlend-i Reed magánegyetemet. 

De, mi a közös bennük még? 
Az, hogy elkezdték az felsőoktatási tanulmányaikat, és a közeg is hozzájárult ahhoz, hogy jobban inspirálódjanak, és olyan emberekkel találkozzanak, akikkel sikerre tudják vinni a cégeiket. 
Ezért is megéri tehát főiskolára, egyetemre járni. Az is közös még, hogy mindegyik folytatta valamilyen szinten a tanulmányait, például Steve Jobs néhány tárgyat felvett az egyetemén. Miközben a sikert sikerre halmozták rájöttek arra, hogy képezni magukat, és rengeteg könyvet olvasnak, és előadásokra járnak mind a mai napig. 

Mit érhetünk el itthon diploma nélkül? Vállalkozás indítása? Startup?
A sikere vállalkozások tulajdonosai, illetve magas pozícióban lévők között szinte csak olyat találni, akik szereztek diplomát. Hallottál már az "ügyeskedő vállalkozó" kifejezésről? Képzeld el a következő jelenetet, te otthagytad a főiskolát, egyetemet és éppen a vállalkozásodat egyengeted. A tárgyaláson megkérdik, és hol végeztél? Mit tanultál? Szerinted milyen kép alakul ki bennük rólad? A választ tudod.

Mit ad egy felsőoktatási intézmény, például az Edutus Főiskola ahhoz, hogy sikeres legyél?

  • olyan emberekkel tanulsz együtt, akik ugyanúgy sikerre vágynak
  • kapcsolatépítés
  • főiskolai légkör
  • szakmai háttér, mely hitelességet ad számodra a diploma megszerzését követően

Jelentkezz az Edutus Főiskolára! Kattints ide a részletekért!

Fotó: Yoshikazu TAKADA

Szólj hozzá