2015. júl 19.

Mit csinál egy sportoló a karrierje után?

írta: MandoMilan
Mit csinál egy sportoló a karrierje után?

edutus_banner_sportolok.jpg
A sportolói karrier évek hamar eltelnek, és sokan nem tudnak elég pénzt félretenni az utána következő időszakra. Egy egyszerű számolás után rájövünk, a sport karrier időszak rövidsége miatt jobban kell a jövőre is koncentrálni. A legtöbb élsportban a karrier idő 5-10 év időtartamú, vagyis ezen időszak alatt kellene összegyűjteni az utána lévő évekre (több mint 50 év) szánt tőkét. Ez lehetetlen, nagyon kevesen képesek erre. Milyen lehetőségek állnak rendelkezésre?

  • Sokan a karrierjük befejezését követően edzőnek, sportmenedzsernek mennek. De, nem mindenki tud elhelyezkedni bent, mivel sok ember jut kevés pozícióra. 
  • A sport után tanulnak ki valamilyen szakmát. Ebben az esetben a kevés tapasztalat lehet hátrány a munkakeresésnél. 
  • Igaz, hogy nagy áldozatokkal jár, de sokan a sport mellett is már képzik magukat, és így tudnak legjobban alkalmazkodni a gyors változásra, a sport karrier utáni időszakhoz.

Az utolsó pont az, aminél előnyt is szerezhetnek a sportolók a többi munkavállalóval szemben. Nem is gondolád, de a fejvadászok is keresik az olyan sportolókat, akik a sport mellett tanultak is, sőt diplomát szereztek. Miért is? Mert a legtöbb cégnél csapatban kell dolgozni, és ezt a ők tudják a legjobban, milyen is alkalmazkodni a másikhoz. Mellesleg a kudarctűrő képességük, kitartásuk is nagyobb az átlagembereknél. 

Sport mellett tanulni, dolgozni? Lehetséges? 
A
z Edutus főiskola segít a sportolóknak és külön sportoló programot hozott létre. 

  • Kedvezményes tanrendet és vizsgarendet, hogy a sportolók az edzések, felkészülések és edzőtáborok idején se maradjanak le a tanulással.
  • E-tananyagokat az alapképzési szakok tananyagának hatékonyabb elsajátítása és könnyebb teljesítése érdekében.
  • Webináriumi oktatásokat, mely során az elektronikusan rögzített előadásokhoz hozzáférést biztosítunk, lehetővé téve a videokonferencia rendszeren keresztüli távoli oktatást azon hallgatók részére, akik az órán nem tudnak megjelenni.
  • Mentorálást és segítő tutort személyre szabottan.
  • Ingyenes internet előfizetést, hogy a tananyagok bárhol és bármikor hozzáférhetőek legyenek. 

Kattints ide, ha további részleteket akarsz megtudni az Edutus főiskola sportoló progamjáról. Legyen neked is karriered az élsport után! 

Szólj hozzá

edutus ledolgozható tandíj sportoló főiskola