2015. júl 19.

Álom munka? Egész nap csak Facebookozom, marketinges vagyok

írta: MandoMilan
Álom munka? Egész nap csak Facebookozom, marketinges vagyok

marketingiroda.jpgTudtad, hogy a vállalkozók között egyre többen használják a Facebookot termékük, szolgáltatásuk reklámozására? Kisebb cégeknél legtöbbször ezt elvégzi az értékesítő, vagy az ügyvezető, viszont nagyobb cégeknél a marketinges, vagy egy külsős cég látja el a feladatot. Így kerülhetsz te is olyan pozícióba, munkakörbe, ahol "Facebookoznod" kell, közösségi oldalakat kezelned. Mit kell csinálnod, mi a feladatod? Álláslehetőség?

Mi a feladata egy Facebook oldal marketingesnek? 

  • A cégek Facebook oldalának kezelése
  • posztolási terv készítés
  • tartalomgyűjtés (a posztokhoz)
  • reklámok megtervezése, célközönség kiválasztása
  • reklámok beállítása
  • A/B tesztek végrehajtása (teszteled melyik címre, képre kattintanak többen, és persze alacsonyabb átkattintási költséggel)
  • Napi posztok elhelyezése, kommunikáció az oldal követőivel

Ezt bárki meg tudja csinálni
A legtöbben azt gondolják, hogy a Facebook marketinget bárki meg tudja csinálni. Ezzel szemben a Facebook oldal kezelés nem egyszerű feladat, főleg egy cég életében. Ott nem tehetsz fel folyamatosan humoros posztokat. Az sem megoldás, hogy folyamatosan az adott cég termékét, szolgáltatásáról szól minden poszt, meg kell találnod az egyensúlyt. Megfelelő marketing tudás nélkül nem tudod teljes hatékonysággal elvégezni a feladatodat.

Tudtad? 
Az igazán jó Facebook marketinges nem azonnal válaszol egy kommentre, amit a megbízó cég oldalán írt az egyik követ, látogató. Több órát is vár, amíg reagál az adott kommentre, kérdésre. Miért? Mert így nagyobb elköteleződést ér el, és a kommentelő ismerősei előtt újra megjelenhet, az adott poszt.

Ennél sokkal többet kell tudnod, és főleg a marketing alaptudás segít abban, hogy hatékonyan el tudd végezni a munkádat. Ha, megszerezted a kellő marketing tudást, akkor szeretnéd ezt csinálni? 

Álláslehetőség
Mivel egyre több cég használja a Facebookot, így a reklámügynökségek, illetve maguk a cégek is folyamatosan keresnek szakembereket az ilyen pozíciókra.

Nézd meg az Edutus főiskola képzéseit, a pótfelvételi képzéseket! Tanulj nálunk! 

Fotó: Nimbuzz/Flicr

 

Szólj hozzá